Med hyrbil i San Francisco

Många har drömt om att besöka San Francisco och Kalifornien. Under det senaste året har det blivit mycket lättare att ta sig dit och fler och fler har gjort verklighet av sin dröm och rest till den här stora staden i USA.

Det finns massor att se och massor att uppleva. San Francisco har en mängd stora attraktioner, vilket gör att det kanske krävs en hel del planering för att hinna med allting under en begränsad, kort tidsperiod. Staden är också känd för att vara väldigt miljövänlig, enligt amerikansk standard.

Golden Gate-bron; den imponerande bro som sträcker sig över sundet Golden Gate i San Francisco-bukten är en av stadens huvudattraktioner. Bron byggdes år 1937 och ännu idag är den en av de längsta hängbroarna i världen. Och så finns Alcatraz

Det här berömda, för att inte säga ökända, fängelset utanför San Francisco har haft kända “gäster” så som Al Capone och Robert Straud. Idag är det ett museum där besökare kan utforska och själva uppleva hur det var att vara fängslad på ön. Glöm inte Chinatown och Twin Peaks, där man kan se hela staden och åka i de berömda kabelspårvagnarna, som åker genom San Franciscos gator. Som så många andra amerikanska städer sträcker sig staden San Francisco över en stor yta. Därför bör man överväga om man ska hyra en bil för att med större frihet kunna ta sig runt i staden.

Upplev San Francisco med hyrbil

Stadens huvudflygplats är San Francisco Airport som bara ligger cirka 10 km söder om stadens centrum. En annan närbelägen flygplats är Oakland International Airport på andra sidan vattnet. Det här är bara 25–30 km ifrån San Francisco. När man reser genom San Francisco eller utanför staden, bör man hyra en bil.

På flygplatsen hittar du alla större hyrbilsföretag, vilket gör det enkelt att hämta ut en hyrbil. De största och mest populära hyrbilsföretagen är alla samlade i en och samma byggnad, bredvid terminalerna. Dollar Rent-a-Car, Thrifty, Budget, Avis, Hertz, Europcar och Alamo är bland de större företagen och alla har stora kontor på flygplatsen i San Francisco. Andra företag är till exempel Fox och Enterprise, som också har många kontor, speciellt i USA men också i andra länder. Boka så långt i förhand som du kan och använd dig av webbsidor som jämför priser för att hitta de bästa erbjudanden. Vi kan speciellt rekommendera en sida, usahyrbil.se.

Bra tips innan du ger dig ut på vägen

När du väl har fått ditt fordon och är redo att köra, bör du ta ett par minuter för att memorera trafikreglerna som gäller i USA.

Om du vill köra en sväng utanför San Francisco, rekommenderas det varmt att du väljer State Highway 1. Den här kända vägen sträcker sig ända ner till Los Angeles och San Diego, längs med hela Stillahavskusten. Du behöver inte köra hela vägen, då bara en del av sträckan redan gör det värt det. Kom också ihåg att det berömda vindistriktet, Napa Valley, inte ligger långt ifrån San Francisco.