5 Perfekta destinationer att utforska med en hyrbil

Det finns många platser runt om i världen som är perfekta utforska med hyrbil. Vi har valt fem av de, utan någon speciell rangordning. En av de kanske blir ditt kommande semesterresmål?

Florida

Japp, det är som att Florida var gjort för att utforska med hyrbil. Trots de långa avstånden håller vägarna otroligt bra standard och trafiken flyter på smidigt och bra. Vart du ankommer beror på vad du vill uppleva i Florida. Orlando är bästa stället att börja på om du vill uppleva Disneys berömda nöjespark, som är beläget nära Orlando.

På Atlantiska kusten hittar du Cape Karnevalen, där raketer skjuts upp i rymden, och Daytona Beach – tävlingsbanorna där de berömda Daytona-loppen äger rum. På andra sidan av Florida Peninsula ligger Clearwater Beach och deras fantastiska stränder som ligger vänd mot den Mexikanska bukten. Om shopping, the Everglades, Miami Beach eller Key West, är det viktigaste borde ankomst ske i Miami eller Fort Lauderdale. Dessa två flygplatser är bra startpunkter för att utforska den södra delen av Florida.

Toscana

Ett område i centrala Italien, med några av de bästa vinerna i världen. Ett landskap som får dig att tappa andan, mysiga små byar och mat av världsklass. Den vanligaste ankomstpunkten är Firenze, precis norr om Toscana. Detta är en väldigt bra startpunkt för att köra igenom Toscana. Här kan du besöka Chianti regionen och alla dess fantastiska vingårdar, vackra slott och fina små ställen att övernatta på.

Fortsätt ner genom Siena och dess vackra gamla stad med många museer och kända hästkapplöpning på torget. Avsluta din resa med ett besök på Montaicino, staden med den vackra fästningen och de fantastiska vinerna. En otroligt vacker stad med fin utsikt över hela området. Nyligen läste vi också att president Obama och hans familj hade tillbringat semestern i Toscana.

Mallorca

Ja, vi är säkra! Det finns många platser på Mallorca som inte är fulla av turister. Kör ut ur Palma och antingen upp mot bergen för att se många fina små byar eller österut mot Cala Ratjada och Cala Bona. På vägen kommer du att uppleva många vackra utsiktsplatser och passera massor av härliga matställen där du kan avnjuta Mallorcas äkta kök.

Danmark/Jutland

Inte långt ifrån Sverige, hittar vi ett land som är väldigt populärt bland turister från alla olika delar av världen. Framförallt i den norra delen av Jutland, inte långt ifrån Fredrikshamn och Hirtshals, finns många badorter på västkusten. Här kan du bo precis vid stranden, bada och njuta av solen. Eller så kan du köra runt bland de vackra landskapen, bland hedar, vackra små byar och vacker natur, som är helt och hållet annorlunda från vad vi är vana vid i Sverige.

Provence

Denna region är väldigt känd bland turister. Många har fritidshus här eller har varit på semester flera gånger och återvänder år efter år. Det är enkelt att flyga till Nice, hämta upp din hyrbil och köra iväg. Den populäraste regionen på kusten är St. Tropez, Antibes och Cannes.
Du kan också köra in i olika städer och se de stora båtarna på nära håll. Om du hellre vill se vackra landskap på Provences landsbygd finns det massor av mysiga små byar uppe på bergen. Här kan du njuta av otroliga landskap, den goda maten och samtidigt vara nära kusten.